ברוקולי בנוסח סיצילאני
1. מפרידים בין תפרחות הברוקולי והגבעולים. קולפים את הגבעולים ופורסים לפיסות באורך כ – 5 ס"מ. מפרידים את תפרחות הברוקולי לפרחים בודדים.
2. בסיר גדול וכבד מחממים על אש בינונית גבוהה את שמן הזית. מוסיפים לסיר את גבעולי ופרחי הברוקולי, הבצל הקצוץ והפטרוזיליה. מאדים תוך ערבוב במשך כ- 10 דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
3. מוסיפים את הגבינה המגוררת, הזיתים והאנשובי ומערבבים. מבשלים במשך שתי דקות נוספות. מוסיפים את היין ומערבבים היטב. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ – 30 דקות.
4. מסירים את המכסה ומבשלים כ – 10 דקות נוספות עד שהנוזלים מתאדים והברוקולי נעשה רך. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.