מועצת הצמחים

מתכונים

ברוקולי בנוסח סיצילאני

1. מפרידים בין תפרחות הברוקולי והגבעולים. קולפים את הגבעולים ופורסים לפיסות באורך כ – 5 ס"מ. מפרידים את תפרחות הברוקולי לפרחים בודדים.
2. בסיר גדול וכבד מחממים על אש בינונית גבוהה את שמן הזית. מוסיפים לסיר את גבעולי ופרחי הברוקולי, הבצל הקצוץ והפטרוזיליה. מאדים תוך ערבוב במשך כ- 10 דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
3. מוסיפים את הגבינה המגוררת, הזיתים והאנשובי ומערבבים. מבשלים במשך שתי דקות נוספות. מוסיפים את היין ומערבבים היטב. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ – 30 דקות.
4. מסירים את המכסה ומבשלים כ – 10 דקות נוספות עד שהנוזלים מתאדים והברוקולי נעשה רך. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.
ברוקולי בנוסח סיצילאני ברוקולי בנוסח סיצילאני

 6 מנות:
1 ק"ג ברוקולי
½ כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
6 כפות פטרוזיליה קצוצה
¾ כוס גבינת בשן מגוררת
15 זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
10 דגי אנשובי משומרים
¾ כוס יין אדום יבש
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם