מרק תירס עם ירקות ורוזמרין
1. מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים. מערבבים את הבצל, הגזר והסלרי על אש בינונית במשך כ- 7 דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
2. מוסיפים התירס והאורז וממשיכים לבשל עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב.
3. יוצקים את הנוזלים ומוסיפים את התבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.
4. במחבת קטנה מחממים כף שמן זית ומטגניםעל אש בינונית ותוך כדי ערבוב את קוביות הפלפל האדום במשך כ- 3 דקות.
5. מוציאים את ענף הרוזמרין מהמרק ומוסיפים למרק את קוביות הפלפל. מבשלים במשך כשתי דקות.
6. ניתן להגיש את המרק כפי שהוא, בקישוט ענף רוזמרין ובצל ירוק. ניתן לשבח את טעמו בהוספת שמנת פרווה.
גיוון: ניתן להגיש את המרק טחון חלקית.