מועצת הצמחים

מתכונים

מרק תירס עם ירקות ורוזמרין

 1. מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים. מערבבים את הבצל, הגזר והסלרי על אש בינונית במשך כ- 7 דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
2. מוסיפים התירס והאורז וממשיכים לבשל עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב.
3. יוצקים את הנוזלים ומוסיפים את התבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.
4. במחבת קטנה מחממים כף שמן זית ומטגניםעל אש בינונית ותוך כדי ערבוב את קוביות הפלפל האדום במשך כ- 3 דקות.
5. מוציאים את ענף הרוזמרין מהמרק ומוסיפים למרק את קוביות הפלפל. מבשלים במשך כשתי דקות.
6. ניתן להגיש את המרק כפי שהוא, בקישוט ענף רוזמרין ובצל ירוק. ניתן לשבח את טעמו בהוספת שמנת פרווה.
גיוון: ניתן להגיש את המרק טחון חלקית.
מרק תירס עם ירקות ורוזמרין מרק תירס עם ירקות ורוזמרין

ל - 6-8 מנות:
זמן הכנה: 7 דקות
זמן בישול: 40 דקות
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
1 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות (0.5 ס"מ)
1 גבעול סלרי מנוקה וחתוך לקוביות קטנות (0.5 ס"מ)
4 כוסות גרגירי תירס
2 כפות אורז לא מבושל
5 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך
1 ענף רוזמרין טרי (או ½ כפית רוזמרין יבש)
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
כמון
פפריקה
קארי
אבקת פלפל חריף (אם רוצים מרק חריף יותר)
½ פלפל אדום מנוקה חתוך לקוביות קטנות
½ 1 כוס שמנת פרווה (לא הכרחי)
להגשה:
ענף רוזמרין קטן ומעט בצל ירוק