קנלוני דלעת
1. קולפים את הדלעת ומסירים את הגרעינים והסיבים.
2. עוטפים את הדלעת ברדיד אלומיניום ואופים בתנור כ – 40 דקות בחום בינוני . מסירים את הרדיד, מעבירים למסננת וסוחטים את עודפי המים. מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
3. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
4. מוסיפים לקערה את מחית הדלעת, הטימין, אגוזי המלך והגבינות ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים במידת הצורך את התיבול.
5. ממלאים את גלילי הקנלוני בתערובת ומסדרים בתבנית חסינת אש. יוצקים על הגלילים הממולאים מחצית מהעגבניות המרוסקות.
6. להכנת הרוטב ממיסים את החמאה בסיר קטן, על אש נמוכה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בצורת גוש. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החלב, עד שמתקבל רוטב חלק, ללא גושים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
7. יוצקים את הרוטב על הגלילים המכוסים בעגבניות המרוסקות. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, במשך כ – 30 דקות. מגישים חם.