ניתן לחתוך מנגו לא קלוף לאורכו, קרוב לגרעין, לקבלת שתי "סירות" פרי. בעזרת סכין יוצרים חתכים בפרי צורת שתי וערב ודוחפים באצבעות את קליפת הפרי, כך שה"סירות", כך שתתקבל מניפת קוביות מנגו, אותן קל להסיר בכפית או במזלג, או לחילופין, לטעום ישירות מהקליפה.
אפשרות נוספת היא לפרוס את המנגו לפרוסות לאורכו של הפרי, ירוק בחוץ וצהוב בפנים.
לילדים, מומלץ להכין ארטיק ממנגו -על-ידי הקפאת פלחי מנגו ירוק במקפיא (ניתן להוציאם כבר לאחר יממה), שגם מאוחר יותר טעמם הייחודי נשמר. המנגו הירוק מתאים גם לסלטי ירקות ופירות, לגבינות צאן, לחסה, לרטבי פסטה, לבישול, לאפייה או לטיגון.
ניתן לארוז מספר פירות בעציץ צבעוני, בנייר צלופן, בסלסלת קש כפרית או בכל כלי אחר -בהתאם לטעם האישי ולתקציב הרצוי, ולהביא למארחים בערבי הקיץ או להעניק בתקופת החגים ברכת שנה טובה ריחנית ואקזוטית לאנשים שאוהבים.
ניתן לקלוף ולחתוך את המנגו הירוק ולאפסנו במיכל מכוסה במקרר עד שבוע ימים, שאפשר, לא פחות מן האבטיח, לקחת אותו לים או לפיקניק, או סתם, "לחסל" אותו בקרירות המזגן. יש לדעת, המנגו מכיל כמות גדולה של בטא קרוטן ושל אשלגן, וכן כמות ניכרת של ויטמין C. ערכו התזונתי נשמר גם לאחר הפשרתו מהמקפיא.