מועצת הצמחים

ערכים תזונתיים

"פרי התאווה". עשיר בסידן ובעיקר בויטמין C (פי 3 מפרי
הדר). את הקיווי חוצים כשהוא רך במקצת ואוכלים בכפית.
לזירוז ריכוכו - יש להשהותו בשקית נייר עם תפוח ובננה,
בטמפרטורות החדר. הקיווי טוב לעוגות, תבשילים, סלטים,
גלידות וכמובן בצורתו הטבעית. פרי אחד ביום מספק
תצרוכת ויטמין C לאדם בוגר.

ערכים תזונתיים

ממוצע

100 גרם

גודל המנה

פרי בנוני

100 גרם 

משקל המנה בגרם 76 100
אנרגיה (קלוריות) 46 61
חלבון (גרם) 0.7 1.0
שומן (גרם) 0.3 0.4
פחמימות (גרם) 11.3 14.9
סיבים תזונתיים (גרם) 0.8 1.1
סידן (מ"ג) 20 26
ברזל (מ"ג) 0.3 0.4
מגנזיום (מ"ג) 20 30
זרחן (מ"ג) 31 40
אשלגן (מ"ג) 252 232
נתרן (מ"ג) 4 5
אבץ (מ"ג)
ויטמין C (מ"ג) 74 98
ויטמין B1 (מ"ג) 0.02 0.02
ויטמין B2 (מ"ג) 0.04 0.05
ניאצין (מ"ג) 0.4 0.5
חומצה פנטוטנית(מ"ג)
ויטמין B6 (מ"ג)
פולסין (מ"ג)
ויטמין B12 (מ"ג) 0 0
ויטמין A (מ"ג) 133 175