"פרי התאווה". עשיר בסידן ובעיקר בויטמין C (פי 3 מפרי
הדר). את הקיווי חוצים כשהוא רך במקצת ואוכלים בכפית.
לזירוז ריכוכו - יש להשהותו בשקית נייר עם תפוח ובננה,
בטמפרטורות החדר. הקיווי טוב לעוגות, תבשילים, סלטים,
גלידות וכמובן בצורתו הטבעית. פרי אחד ביום מספק
תצרוכת ויטמין C לאדם בוגר.
ערכים תזונתיים
|
ממוצע
|
100 גרם
|
גודל המנה
|
פרי בנוני
|
100 גרם
|
משקל המנה בגרם
|
76
|
100
|
אנרגיה (קלוריות)
|
46
|
61
|
חלבון (גרם)
|
0.7
|
1.0
|
שומן (גרם)
|
0.3
|
0.4
|
פחמימות (גרם)
|
11.3
|
14.9
|
סיבים תזונתיים (גרם)
|
0.8
|
1.1
|
סידן (מ"ג)
|
20
|
26
|
ברזל (מ"ג)
|
0.3
|
0.4
|
מגנזיום (מ"ג)
|
20
|
30
|
זרחן (מ"ג)
|
31
|
40
|
אשלגן (מ"ג)
|
252
|
232
|
נתרן (מ"ג)
|
4
|
5
|
אבץ (מ"ג)
|
|
|
ויטמין C (מ"ג)
|
74
|
98
|
ויטמין B1 (מ"ג)
|
0.02
|
0.02
|
ויטמין B2 (מ"ג)
|
0.04
|
0.05
|
ניאצין (מ"ג)
|
0.4
|
0.5
|
חומצה פנטוטנית(מ"ג)
|
|
|
ויטמין B6 (מ"ג)
|
|
|
פולסין (מ"ג)
|
|
|
ויטמין B12 (מ"ג)
|
0
|
0
|
ויטמין A (מ"ג)
|
133
|
175
|