עשיר בויטמין A. חצי מנגו מספק את מלוא הצריכה היומית
של ויטמין A למבוגר. 1-ב ק"ג מנגו פחות קלוריות
מבחפיסת שוקולד קטנה. טעים ועסיסי כפרי טרי, בסלטים,
מיצים ובמאכלי בשר ועוף. את הפרי הבשל מאחסנים במקרר.
ניתן גם להקפאה בשלמותו. בעונה: יולי-נובמבר.
ערכים תזונתיים
|
ממוצע
|
100 גרם
|
גודל המנה
|
פרי אחד
|
100 גרם
|
משקל המנה בגרם
|
207
|
100
|
אנרגיה (קלוריות)
|
135
|
65
|
חלבון (גרם)
|
1.1
|
0.5
|
שומן (גרם)
|
0.6
|
0.3
|
פחמימות (גרם)
|
35.2
|
17.0
|
סיבים תזונתיים (גרם)
|
1.7
|
0.8
|
סידן (מ"ג)
|
21
|
10
|
ברזל (מ"ג)
|
0.3
|
0.1
|
מגנזיום (מ"ג)
|
18
|
9
|
זרחן (מ"ג)
|
22
|
11
|
אשלגן (מ"ג)
|
322
|
156
|
נתרן (מ"ג)
|
4
|
2
|
אבץ (מ"ג)
|
0.07
|
0.04
|
ויטמין C (מ"ג)
|
57.3
|
27.7
|
ויטמין B1 (מ"ג)
|
0.12
|
0.6
|
ויטמין B2 (מ"ג)
|
0.12
|
0.6
|
ניאצין (מ"ג)
|
1.2
|
0.6
|
חומצה פנטוטנית(מ"ג)
|
0.3
|
0.2
|
ויטמין B6 (מ"ג)
|
0.27
|
0.13
|
פולסין (מ"ג)
|
|
|
ויטמין B12 (מ"ג)
|
0
|
0
|
ויטמין A (מ"ג)
|
8.060
|
3.894
|