עסיסי ומומלץ לדיאטות הרזיה וכמו כן למניעת שלשולים.
הפרי בשל לאכילה לאחר שהתרכך במקצת. אגס קשה ניתן
להבשיל בטמפרטורות החדר. האגס משמש בהתקנת ממולאים
ומיני קינוח.
ערכים תזונתיים
|
ממוצע
|
100 גרם
|
משקל המנה בגרם
|
166
|
100
|
אנרגיה (קלוריות)
|
98
|
59
|
חלבון (גרם)
|
0.6
|
0.4
|
שומן (גרם)
|
0.7
|
0.4
|
פחמימות (גרם)
|
25.1
|
15.1
|
סיבים תזונתיים (גרם)
|
2.3
|
1.4
|
סידן (מ"ג)
|
19
|
11
|
ברזל (מ"ג)
|
0.4
|
0.3
|
מגנזיום (מ"ג)
|
9
|
6
|
זרחן (מ"ג)
|
18
|
11
|
אשלגן (מ"ג)
|
208
|
125
|
נתרן (מ"ג)
|
1
|
0
|
אבץ (מ"ג)
|
0.2
|
0.12
|
ויטמין C (מ"ג)
|
6.6
|
4.0
|
ויטמין B1 (מ"ג)
|
0.03
|
0.02 |
ויטמין B2 (מ"ג)
|
0.07
|
0.04
|
ניאצין (מ"ג)
|
0.16
|
0.1
|
חומצה פנטוטנית(מ"ג)
|
0.12
|
0.07
|
ויטמין B6 (מ"ג)
|
0.03
|
0.02
|
פולסין (מ"ג)
|
12.1
|
7.3
|
ויטמין B12 (מ"ג)
|
0
|
0
|
ויטמין A (מ"ג)
|
33
|
20
|