מועצת הצמחים

מידע כללי

שם לטיני: Rheum Raponticum
באנגלית: Rhubarb
משפחה: ארכוביתיים
צמח רב-שנתי בצורת שיח בעל קנה שורש ושורשים מעובים בשרניים. לצמח יש עלים גדולים, כאשר גם הטרף וגם הפטוטרת הם בעלי צבע ירוק-אדמדם או אדום כהה. הצמח גדל בעיקר באקלים קריר, ולכן מגדלים אותו בסתיו, בחורף ובאביב. מוצאו של הצמח מארצות הים התיכון וסין, ובאירופה גידלו אותו במאה ה- 18. בתחילה גידלו את הצמח למטרות רפואיות ובעלים שלו השתמשו כמו בעלי תרד. במרוצת הזמן החלו להשתמש גם בפטוטרת להכנת לפתנים בעלי טעם חמצמץ ומרענן. ערכו התזונתי אינו רב - רק 16 קלוריות ב-100 גרם, והוא מכיל חומצה זרחנית וחומצת חומעה, שהיא רעילה. החמיצות נוצרת מחומצת התפוחים הנמצאת בפטוטרת. לחומצה טעם נעים וגם השפעה רצויה על העיכול. הריבס מכיל גם פקטין, טנין, גלוקוזה ומינרלים אחרים