לטינית: Artemisia spp dracunculus
אנגלית: Tarragom
ערבית: טרח'ון
משפחה: שיפתניים
צמח רב-שנתי זקוף, הגדל היטב באזורים הממוזגים והסוב-טרופיים, שמוצאו מדרום רוסיה ומערב רוסיה. העלים הטריים משמשים לתיבול סלטים, למאכלי עופות, למרקים, לצלי, לרטבים ולחומץ. טעמו של הצמח הוא מר-מתוק ומשמש כתבלין עיקרי באירופה. יש מאמינים שהוא משמש לריפוי נשיכות של זוחלים ארסיים על כן הוא מכונה "דרקון".
כיום מוכרים שני זנים: הזן הצרפתי והזן הרוסי. הזן הצרפתי ניכר בטעמו ובריחו, עליו כהים יותר וחלקים יותר והשמן האתרי שלו מדיף ריח של אניס. השמן משמש בתעשיית התמרוקים, כיבושים, הגברת הניחוח בחומץ ובתעשיית הליקר. המרכיב העיקרי בשמן האתרי הוא מתיל חוויקול ומצויים בו גם אסטרגול ואתנול.