מועצת הצמחים

מידע כללי

שם לטיני: Brassica Olenacea.L.Var.Gomgylodes
באנגלית: Kohlrabi
בערבית: כרנב סאקי
משפחה: מצליבים
הקולורבי התפתח מכרוב עלים, באירופה ידוע עליו מסוף המאה ה- 16, עת הופיעו תמונותיו בספרים, הגידול הוכנס לארץ ע"י ההתיישבות בשנת ה – 20.
צורתו של הקולורבי מיוחדת. גבעול מקוצר ומעובה היוצר כעין פקעת עגולה שטוחה עם עלים מעטים ארוכי פטוטרת. לקליפתו ולעליו גוונים שונים של ירוק. או כחול סגול, זהו צמח קטן.
אוספים את הפקעות בעודן צעירות ועסיסיות, מאוחר יותר נוצרים סיבים והטעם נפגם.
החלק הנאכל הוא הפקעת גבעול מעובה נאכל טרי או מבושל אחרי הקילוף. גם העלים הצעירים יפים למאכל כשהם מבושלים וטעמם עדין.
ערכו המזיני רב מזה של הכרוב עשיר בקלוריות ובויטמין C .