שם לטיני: Brassica Rapa.L.
באנגלית: Turnip
בערבית: לפת
משפחה: מצליבים
הלפת הוא גידול תרבות עתיק, שהיה ידוע ביוון, ברומא, בסין ובמצרים העתיקה. במשנה נזכר הירק תשע פעמים והיה נפוץ מאוד בזמנו. לפת הוא אשרוש עם שושנת עלים בראשו. החלק הנאכל הוא שורש מעובה, שדומה מאוד לצנון.
זהו גידול חד-שנתי, הגדל בעונות קרות. ישנם זנים כדוריים, עגולים, פחוסים ושיפודים וצבעם לבן ואדום, לבן וסגול.
אוכלים את האשרוש חי או כבוש ואת העלים מבשלים כמו תרד. ישנם ארצות שבהן מפיקים מהזרעים שמן.
ערכו התזונתי של הלפת דומה לזה של לכרוב אם כי הירק מכיל יותר פחמימות: 32 קלוריות ב – 100 גרם, חסר ויטמין Aבעונות מסוימות ניתן למצוא לפת מתוקה.