שם לטיני: Brassica Pekinesis.Rupv
באנגלית: Chinese Cabbage
בערבית: כרנב ציני
משפחה: מצליבים
מוצאו של הצמח בסין, שם הוא נפוץ מאוד ונקרא PE – TSAI.
הוא הוכנס לצרפת לפני 150 שנה והגיע לארה"ב רק לאחרי מלחמת העולם הראשונה. בארץ מגדלים את הירק מזה מספר שנים למאכל טרי. הכרוב הסיני יוצר קולס גלילי מוארך הדומה לקולס של החסה הרומית. עלי הירק הם בצבעים מירוק בהיר עד כהה והפטוטרת בהירה יותר. את הירק מגדלים בעיקר בעונות הקרות והוא משמש למאכל טרי או מבושל.
קיים מין נוסף של כרוב סיני הדומה לסלק, אולם אין הוא יוצר קולס אלה שושנה של עלים ארוכים בעלי פטוטרת עבה. מין זה נפוץ בסין.