מועצת הצמחים

מידע כללי

לטינית: Pisum Sativus
אנגלית: Pea
ערבית: ביסליה
משפחה: קטניות

מוצאה של האפונה הוא ארצות המזרח הקרוב והים התיכון. הירק החל להתפשט במערב אירופה רק בימי הביניים. כיום מגדלים את האפונה כמעט בכל הארצות הממוזגות. את הירק מגדלים לצורך אכילת התרמילים הירוקים ולעתים גם לשם הקפאת הגרגירים הירוקים ולבישול הגרגירים היבשים.
בארץ התחילו לגדל את הירק מראשית ההתיישבות היהודית.
האפונה נמצאת בשווקים בחורף ובאביב. זהו צמח חד-שנתי מטפס, פרפרני ובעל פרחים לבנים. העלים הם עלי לוואי וקנוקנות. ערכה התזונתי והקלורי של האפונה הוא רב מאוד. האפונה עשירה בחלבונים, בפחמימות ובויטמינים. אפונה טריה היא בעלת הערך התזונתי גבוה יותר בהשוואה לאפונה יבשה