מועצת הצמחים

מתכונים

עוף בזיתים ותמרים

יוצקים על התמרים מיץ לימון ומשהים. מנגבים את חלקי העוף במגבת נייר ומטגנים מכל הצדדים במעט שמן. מוציאים
מהסיר, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהן זהובות. מוסיפים תמרים, עם המיץ שנותר, וזיתים, מניחים
מעל את כרעי העוף וממליחים. פורסים את הפלפל החריף ומפזרים מעל. יוצקים מרק עוף ומבשלים כשעה באש
נמוכה-בינונית. רבע שעה לפני סוף הבישול מפזרים עלהתבשיל עלי תימין. אם נותר רוטב רב מדי, מסיימים את
הבישול בסיר מכוסה חלקית.
500 גרם תמרים מגולענים
כוס מיץ לימון
8 כרעי עוף
שמן לטיגון
3 בצלים פרוסים
200 גרם זיתים ירוקים מגולענים
מלח
½ פלפל ירוק חריף
1 כוס מרק עוף
עלי תימי