מועצת הצמחים

מתכונים

ריבת תאנים

מסירים מהתאנים שכבה דקה מהתחתית, כך שתישארנה שלמות. מסדרים אותן בסיר נירוסטה, מפזרים מעל סוכר ומשהים
לילה או לפחות כמה שעות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כמה דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי. בעזרת כף
מחוררת מוציאים את התאנים בשלמותן. ממשיכים להרתיח את הסירופ הנותר, בתוספת מיץ לימון, מבשלים 10-5 דקות, עד
שהנוזל מסמיך מעט. מחזירים את התאנים לסיר ומבשלים כעשר דקות נוספות בחום בינוני. מעבירים לצנצנת.

1 ק"ג תאנים שלמות בשלות אך לא רכות מדי
600 גרם סוכר
2 כפות מיץ לימון.