מועצת הצמחים

מתכונים

פאטה פטריות ושקדים

מרסקים במעבד מזון את הבצל והשום, מעבירים לצלוחית. מרסקים גס את הפטריות. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים
את הבצל והשום ואת הפטריות עם תבלינים, מבשלים באש נמוכה, מדי פעם בוחשים, עד שרוב הנוזלים 2/3.םידאתמ
כוס מהשקדים שומרים לקישוט, ואת היתר מרסקים גס. מניחים בצד שתי כפות, ואת הנותר מרסקים לקבלת עיסה.
מוסיפים לשקדים את תערובת הפטריות עם יין ושמנת ומעבדים עד קבלת עיסה חלקה. מוסיפים את השקדים
המרוסקים גס, מכסים ומצננים. יוצרים מהתערובת גבעה על צלחת הגשה, מקשטים בשקדים הקלויים השלמים. מגישים עם
קרקרים וירקות.
1 בצל קטן
1 שן שום
200 גרם פטריות שמפיניון
50 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור
מעט עלי טרגון
250 גרם שקדים קלויים
1 כף יין שרי
1 כף שמנת מתוקה.