ריבת שסק
מקלפים את השסק, מגלענים ומפזרים מעל מחצית מכמות הסוכר. מבשלים בסיר לא מכוסה, תחילה באש נמוכה, עד
שהסוכר נמס, ואז באש גבוהה יותר 15-כ דקות. מוסיפים את הסוכר הנותר ומבשלים 15 דקות נוספות. בשלב זה בודקים
את הריבה, מעבירים מעט ריבה בכפית לצלחת קרה. הריבה מוכנה אם היא מתקשה מעט. אם היא נוזלית מדי, ממשיכים
לבשל כעשר דקות נוספות. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כמהדקות. שומרים בצנצנות מעוקרות שנסגרות היטב, במקרר או
במזווה.