מועצת הצמחים

מתכונים

שזיפי שגיב ממולאים בבשר

חולטים את השזיפים במים חמים למשך 5 דקות. חותכים את השזיפים לאורך ומוציאים את הגלעינים. מכינים תערובת
מהבשר, האגוזים, הצימוקים והבצל ומוסיפים את הביצה והתבלינים. ממלאים את השזיפים בתערובת הבשר. מכינים את
הרוטב לפי ההוראות שעל השקית ומוסיפים לו מיץ מלימון שלם, מעט קינמון וכפית דבש. יוצקים על השזיפים
הממולאים.
אופים בתנור חם 15-כ דקות.

1 ק"ג שזיפים
1 בצל חתוך לרצועות דקות
200 גרם בשר בקר טחון
50 גרם אגוזים קצוצים
30 גרם צימוקים
1 ביצה
מלח
פלפל

להכנת הרוטב:
1 שקית אבקת רוטב צלי
מיץ מלימון שלם
מעט קינמון
כפית דבש