מועצת הצמחים

מתכונים

ריבת שזיפים

בוחרים שזיפים בשלים אך מוצקים ורוחצים אותם. מסירים כל פגם. שמים בסיר, מוסיפים כוס מים לכל 1 ק"ג פרי
ומרתיחים שעה. מעבירים הכל דרך מסננת רשת. את הגלעינים והקליפות הנשארים במסננת משליכים. מודדים
ומוסיפים 1 כוס סוכר לכל כוס תערובת. מבשלים בסיר עבה-קרקעית ושטוח, על אש חזקה, תוך בחישה תכופה. כעבור
זמן מה מנסים אם הריבה מוכנה: יוצקים מעט בכף עץ על צלחת שטוחה, ולאחר שהריבה מתקררת, מוודאים אם נקרשה.
אם כן, הריבה מוכנה. אם לא, ממשיכים לבשל ושוב מנסים.
יוצקים את הריבה החמה לתוך צנצנות נקיות, מורתחות, יבשות וחמות, המונחות על קרש עץ. מכסים מיד במכסה
הדוק.