מועצת הצמחים

מתכונים

עוגת גלילה עם ריבת שזיפים

מרפדים תבנית אפייה גדולה ושטוחה בנייר פרגמנט.
מכניסים את הביצים והסוכר לקערה ומקציפים אותן (אין צורך להפריד בין חלבונים וחלמונים!). בעזרת כף גומי
מקפלים את הקמח לתוך הקצף. מעבירים לתבנית ומיישרים בסכין רחב.
אופים בתנור מחומם היטב בעוד מועד 10-7דקות או עד שעוגת הביסקוויט נפרדת מעצמה משולי התבנית.
פורסים על השולחן גליון נייר עטיפה, בוזקים על כולו אבקת סוכר. מוציאים את העוגה ומניחים אותה במהופך על
הנייר המסוכר ומגלגלים. מחכים 5 דקות ומסירים את הנייר הדבוק לעוגה. מחממים מעט את הריבה ומורחים בה את
העוגה. מגלגלים חזק, מיישרים את הקצוות בעזרת סכין וזורים אבקת סוכר על גבי העוגה.
3 ביצים גדולות
כוס סוכר
כוס קמח
4 כפות גדושות ריבת שזיפים
אבקת סוכר