מעדן פיג`ואה ברוטב קרמבולה
חוצים את פירות הפיג`ואה ומוציאים בכפית את הפנים, מעבירים למעבד מזון ומרסקים למחית חלקה. מקציפים חלמונים עם סוכר עד קבלת קציפה בהירה ואוורירית, מוסיפים את הליקר ומערבבים עם תערובת הפירות.
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת הראשונה. יוצקים לתבנית ומקפיאים.
ממיסים בסיר קטן שוקולד וחמאה באש נמוכה, תוך בחישה, מסירים מהאש ומוסיפים מיץ תפוזים ואת השמנת החמוצה, כף אחר כף.
שופכים על תערובת הפיג`ואה הקפואה למחצה, ומקפיאים.
לרוטב, חותכים את הקרמבולה לפרוסות, מניחים בסיר עם הסוכר וחצי כוס מים, מבשלים באש נמוכה עד שהסוכר נמס, מוסיפים מיץ לימון וקינמון וממשיכים לבשל באש נמוכה כשעה וחצי. מרחיקים את הקינמון ומעבירים לצנצנת.
מוציאים את מעדן הפיג`ואה מהמקפיא כחצי שעה לפני ההגשה, ופורסים דק. מחממים מעט את רוטב הקרמבולה, שמים
מעט על צלחת ומעליו המעדן. אפשר לקשט בפרוסות קרמבולה טריה.