מועצת הצמחים

מתכונים

עוגת פקאן בשכבות

מעבדים את כל מרכיבי הבצק יחד במעבד מזון, עד קבלת כדור בצק, ומחלקים לשלושה. שוטחים נייר אפייה על תחתית
תבנית קפיצית 28סמ ` (אין צורך בטבעת), שוטחים מעל כדור בצק.
אופים כשמונה דקות בתנור שחומם מראש לחום 210הובג , מ"צ, עד זהוב. מסירים בזהירות את הבצק עם הנייר לרשת, לצינון.
מניחים נייר נוסף על התבנית ושוטחים את הכדור השני, אופים, וחוזרים על הפעולה עם הכדור השלישי.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.
מרחיקים מהבצק האפוי את נייר האפייה ומניחים בזהירות על צלחת הגשה.
מורחים בחצי מכמות המילוי. מניחים מעל בצק אפוי, ללא הנייר, ומורחים עליו את המילוי הנותר. מכסים בבצק
השלישי ומפזרים מעל אבקת סוכר.
שומרים במקרר עד ההגשה

½ 2 כוסות קמח
½ כוס סוכר
2 חלמונים.

החומרים למילוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
150 גרם אגוזי פקאן שבורים גס
כוס סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל.

להגשה:
אבקת סוכר.