מועצת הצמחים

מתכונים

עוגת פיטנגה

מגלענים את הפיטנגה ומרסקים במעבד מזון עם סוכר וג`לטין, מצננים במקרר.
חלק ישמש לציפוי העליון. לקרם הלימון, מגררים ללימונים את קליפתם וסוחטים את המיץ.
מערבבים יחד את כל המרכיבים, מניחים על סיר עם מים רותחים ובוחשים תוך חימום המים, עד שהקרם מתחיל להסמיך, מסננים ומצננים.
להכנת הסירופ, מביאים לרתיחה סוכר ומים, מנמיכים את האש ומבשלים כשלוש דקות. מניחים שכבת עוגה על צלחת,מזליפים עליה חצי מהסירופ, שוטחים מעל חצי מקרם הפיטנגה.
לחצי שנותר מוסיפים חצי מהקצפת ושוטחים בעדינות על קרם הפיטנגה. מניחים מעל שכבת עוגה נוספת, מזליפים את הסירופ הנותר, ומורחים בחצי קרם הלימון.
מורחים על קרם הלימון את הקצפת שנותרה, ומכסים בעוגה שנותרה. מקשטים בקרם הפיטנגה ובפירות. הצדדים נותריםחשופים, כדי לא להסתיר את השכבות.
מצננים.

3 שכבות עוגת ספוג
כל אחת בגובה 2 ס"מ
1 מכל שמנת מתוקה מוקצפת.

החומרים לסירופ:
½ כוס סוכר
כוס מים.

החומרים לקרם פיטנגה:
500 גרם פיטנגה
כוס סוכר
1 שקית ג`לטין.

החומרים לקרם לימון:
3 לימונים גדולים
100 גרם חמאה
3 ביצים
1 כוס סוכר.