מועצת הצמחים

מתכונים

כופתאות נקטרינות

מבשלים את התפודים בקליפתם. קולפים ומועכים דרך מסננת,בעודם חמים. מוסיפים שומן, קמח, ביצים ומלח לתפודים החמים ומעבדים לבצק.
יוצרים גליל מן הבצק ופורסים ממנו פרוסות דקות. שמים קוביית סוכר לתוך חצאי נקטרינה (לאחר הוצאת הגלעינים). כל נקטרינה עוטפים בפרוסות בצק ויוצרים כדור.
יש להקפיד על כל כך שהפירות יהיו עטופים היטב על-ידי הבצק, אך הבצק לא יהיה עבה מדי. מבשלים את הכופתאות 10-כ דקות במי מלח מורתחים. מוציאים את הכופתאות בעזרת מסננת ומסננים את המים. מפזרים למעלה פירורי לחם מושחמים ואבקת סוכר.

 

1 ק"ג תפוחי-אדמה
2 כפות חמאה או מרגרינה
250 גרם 2חמק , ביצים
קורט מלח
1 ק"ג נקטרינות
כמה קוביות סוכר
150 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם פירורי לחם
2 כפות אבקת סוכר.