מועצת הצמחים

מתכונים

כופתאות ממולאות במישמש

קולפים ומועכים היטב את תפוחי-האדמה, מוסיפים חמאה או מרגרינה, קמח, ביצים ומלח ומעבדים לבצק. חוצים את המישמשים ושמים מעט סוכר על כל מחצית.
שוטחים חתיכת בצק בכף היד, מניחים עליה חצי מישמש וסוגרים לכדור, כך שכל הפרי עטוף והבצק אינו עבה מדי. מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח, מכניסים לתוכם כופתאות, לא יותר מכמה בפעם אחת, מבשלים כעשר דקות, עד שהן צפות. מוציאים מהסיר בכף מחוררת. מטגנים את פירורי
הביסקוויטים עם חמאה וסוכר תוך בחישה, עד שהם זהובים, ומגלגלים בתוכם את הכופתאות. מגישים מייד.

 

1 ק"ג תפוחי-אדמה מבושלים בקליפה
2 כפות חמאה או מרגרינה
250 גרם קמח
2 ביצים
קורט מלח.

החומרים למילוי:
1 ק"ג מישמשים בשלים
סוכר.

החומרים לציפוי:
100 גרם חמאה או מרגרינה
150 גרם פירורי ביסקוויטים
2 כפות סוכר