מועצת הצמחים

מתכונים

ריבת מישמש

שמים את חצאי המישמשים בסיר נירוסטה, מפזרים מעל את הסוכר, משהים כחצי שעה. מבשלים, תחילה באש נמוכה, עד שהפרי מגיר נוזלים, ואז אפשר להגביר את האש. לאחר כעשר דקות, כשהסוכר נמס לגמרי, מעבירים את הפרי בעזרת כף מחוררת למסננת. מניחים אותה מעל הסיר וממשיכים לבשל את הסירופ כעשר דקות נוספות. מחזירים את הפרי לסיר ומבשלים עוד כמה דקות, להסמכת הריבה. מצננים מעט ומעבירים לצנצנת שנסגרת היטב.
דרך אחרת: לאחר בישול של כעשר דקות מעבירים את הריבה לתבנית שטוחה, מכסים בבד דק ומייבשים כמה ימים בשמש. אין צורך להישמר מהטל, הוא מתייבש בדקות הראשונות של השמש.
דרך נוספת: שמים את הפירות והסוכר בקערת זכוכית עם דפנות גבוהות, מבשלים במיקרוגל כחמש דקות, מערבבים ומבשלים חמש דקות נוספות. מערבבים וממשיכים לבשל כך כעשרים דקות.
 

 

1 ק"ג מישמשים בשלים מגולענים
750 גרם סוכר.