מועצת הצמחים

מתכונים

חביתיות מנגו

מערבלים יחד ביצים, סוכר, קמח ומים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת קרה ומערבלים היטב. משהים רבע שעה.
במחבת כבדה משומנת במעט מאוד חמאה מטגנים משני הצדדים חביתיות דקות.
קולפים מנגו וחותכים לרצועות עבות לאורכו, ברוחב 2-כ ס"מ, מניחים על החביתיות ומגלגלים.
מניחים את החביתיות זו ליד זו בתבנית חסינת אש, כשהתפר כלפי מטה.
להכנת הרוטב טורפים היטב חלמונים וסוכר. מקציפים שמנת מתוקה רק עד שהיא מתחילה להתייצב ומקפלים פנימה, מוסיפים רום. יוצקים את הרוטב על החביתיות ואופים כעשרדקות בתנור שחומם מראש לחום 180ינוניב , מ"צ.
מומלץ לא לאפות יותר מדי, כדי לא לייבש. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

3 ביצים
75 גרם סוכר
200 גרם קמח
200 מ"ל מים קרים
100 מ"ל חלב
50 גרם חמאה מומסת.

למלית:
4 מנגו בשלים.

לרוטב:
5 חלמונים
100 גרם סוכר דק
1 מכל שמנת מתוקה
3 כפות רום.


להגשה:
אבקת סוכר.