ריבת חבושים
מנקים היטב את קליפת הפירות מהפלומה, שמים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה. שופכים את המים, חותכים את החבושים לרבעים, מרחיקים את ליבותהפרי ליריעת בד. מניחים את החבושים בסיר שטוח. ממיסים את הסוכר בחצי כוס מים רותחים, שופכים על החבושים
ומשהים כמה שעות או לילה.
מוסיפים לסיר קליפה מחצי לימון, שהוסרה מהפרי בחתיכה אחת, ואת ליבות החבושים הקשורות ביריעת בד.
מבשלים בחום נמוך תוך בחישה בכף עץ, עד שהריבה מסמיכה ומאדימה.
מרחיקים את הליבה ואת קליפת הלימון, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד כמה דקות.
שומרים בצנצנת.