מועצת הצמחים

מתכונים

פשטידת גבינת צאן וחבושים

יוצקים מים רותחים על החבושים, משהים כמה דקות. קולפים ומרחיקים ליבה ופורסים בעובי 1 ס"מ. מניחים אותם בסיר שטוח עם דבש מהול בכוס מים. מכסים ומבשלים 15-כ דקות,עד שהחבושים מתחילים להתרכך. מסננים. מטגנים את פרוסות הבצל במעט שמן, עד שיזהיבו. מניחים מחצית מפרוסות
החבושים בתבנית קפיצית 28,סמ ` מפזרים מעל את האטריות וגבינת הצאן, מפוררת. מכסים בפרוסות החבושים הנותרים ומעל מפזרים את הבצל המטוגן.
מכינים רוטב לבן, ממיסים חמאה ובוחשים עם קמח על אש נמוכה. מוסיפים חלב חם עם עלה דפנה ומעט אגוז מוסקט, בוחשים ומבשלים עד שהרוטב
מסמיך מעט, מסירים מהאש. מרחיקים את עלה הדפנה ומוסיפים ביצים, שמנת, מלח ופלפל, ושוטחים על הפשטידה.
בוזקים גבינת קשקבל ואופים 40-כ דקות בתנור שחומם מראש לחום 180ינוניב , מ"צ, עד שמזהיב.
4 חבושים
3 כפות דבש
2 בצלים פרוסים
200 גרם גבינת צאן
250 גרם אטריות רחבות מבושלות ומסוננות
מעט שמן לטיגון
2 כפות קמח
50 גרם חמאה
1 כוס חלב
קורט אגוז מוסקט
1 עלה דפנה
2 ביצים
2 גביעי שמנת חמוצה
מלח ופלפל לבן
3-2 כפות גבינת קשקבל מגוררת.