מועצת הצמחים

מתכונים

פאי חבושים

בצק הפאי:
מנפים לקערה 1½ כוסות 1/3חמק , כוס סוכר וקורט מלח. מערבבים, מוסיפים 100 גרם חמאה או מרגרינה רכה, בחתיכות קטנות, משפשפים אותה לתוך החומרים היבשים עד שהתערובת דומה לפירורי לחם עדינים. מוסיפים 2 חלמונים לקערה ומערבבים אותם לתוך הפירורים, באצבעות או בכף,
עד שמתקבל בצק נוקשה ולא דביק. עוטפים ביריעת פלסטיק או בנייר אלומיניום ומקררים במשך שעה לפחות לפני שמשתמשים בו.

אופן ההכנה:
קולפים את החבושים ומוציאים את הליבה. חותכים אותם לרבעים.
שמים את הרבעים בקערה, עם 5 כפות מהסוכר ועם הברנדי.
הופכים את חתיכות הפרי, בזהירות, עד שהן מצופות היטב. מכסים ומשרים למשך לילה. מכינים את הבצק, עוטפים ומצננים.
למחרת מחממים את התנור לחום של 200 מ"צ. מרדדים 2/3 מכמות הבצק על משטח מקומח, ומרפדים בעלה את צלחת הפאי.
מסדרים את חתיכות הפרי המושרות על העלה, ויוצקים עליהן את הבצק. מברישים את שולי הפאי במעט מים ומדביקים אליהם את מכסה הבצק. חותמים ומסלסלים את הקצוות. טורפים קלות את הביצה, ומברישים בה את מכסה הבצק. עושים חור במרכזו, ומחדירים לתוכו נייר אלומיניום מגולגל כדי ליצור כעין ארובה.
מניחים את צלחת הפאי על מגש אפייה ואופים במרכז התנור במשך 30-כ דקות, עד שהמאפה מזהיב. מוציאים את הפאי מהתנור,ומצננים מעט. מערבבים את שארית הסוכר עם השמנת המתוקה, ויוצקים את התערובת לתוך הפאי, דרך ארובת נייר האלומיניום.
מסלקים את נייר האלומיניום ומגישים את הפאי בעודו פושר.

4 חבושים בשלים
6 כפות סוכר
4 כפות ברנדי
250 גרם בצק פריך
1 ביצה
½ מכל שמנת מתוקה