מועצת הצמחים

מתכונים

מחית חבושים

קולפים את החבושים, חוצים אותם ומוציאים את הליבה.
חותכים את החבושים לחתיכות קטנות ושמים אותן בסיר, יחדעם המים. מביאים לידי רתיחה וממשיכים לבשל, עדשהחבושים מתרככים.
מעבירים את הפרי ואת נוזלי הבישול דרך מסננת או מערבלים בבלנדר, כדי לקבל מחית חלקה.
מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים את מיץ הלימון ואתהסוכר.
מביאים לידי רתיחה ומבשלים במשך שעה. מצנניםומקררים היטב.
מגישים בכוסות הגשה אישיות, או מעל קוביות גלידת וניל.
750 גרם חבושים
2 כוסות מים
מיץ משני לימונים
1½ כוסות סוכר.