מועצת הצמחים

מתכונים

עוף ביין וזיתים נוסח יהודי מרוקו

מחלקים את העוף לשמיניות. יוצקים במחבת מעט שמן, מניחים על אש בינונית ומטגנים את שני שיני השוםהשלמים.
עם רתיחת השמן מכניסים את חתיכות העוף, מעט פלפל ומלח, וממשיכים לטגן עד קבלת גוון זהוב כהה.
מוסיפים את היין הלבן, שתי כפות 20ץמוח , זיתים, ואת 20 הזיתים הנותרים קוצצים דק. מוסיפים לאחר הקיצוץלתוך המחבת.
עם התאדות כמות היין הראשונה, מוסיפים מעט מים, ועם רתיחתם מנמיכים את האש עד שהרוטב שנוצר במחבת יתאדה מעט והעוף יתרכך ויתבשל. מגישים כמנה עיקרית עם תפוחי-אדמה מבושלים או אספרגוס מאודה.
1 עוף במשקל 1 ק"ג
40 זיתים ירוקים ללא חרצנים
2 כפות חומץ יין
½ כוס יין לבן
3 כפות שמן
3 שיני שום שלמים
פלפל ומלח