מועצת הצמחים

מתכונים

עוף בזיתים

1 ק"ג כרעי עוף או שוקי עוף
1 בצל גדול
2 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
1 כפית ג`ינג`ר טרי קצוץ
מלח ופלפל
מעט זעפרן או כורכום
½ כפית זרעוני כמון
½ כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
350 גרם זיתים ירוקים חריפים מגולענים
כוס מיץ לימון
במעבד מזון מרסקים את הבצל, כך שחלקו הופך נוזל וחלקו עדיין בקוביות. מעבירים לקערה קטנה ומערבבים עם כלהתבלינים ועשבי התבלין.
מעבירים לסיר רחב ושטוח,מוסיפים כוס וחצי מים ומערבבים. מביאים לרתיחה,מוסיפים את חלקי העוף, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את
האש ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה. מוסיפים את גרגריהחומוס, זיתים ומיץ לימון ומבשלים בסיר לא מכוסה כ02-דקות.
מגישים עם פסטה רחבה, אורז או פיתה.