מועצת הצמחים

מתכונים

מרק דובדבנים

מגלענים את הדובדבנים מעל סיר הבישול, כדי לא לאבד מהמיץ. שומרים את הדובדבנים בקערה ובסיר שמים את הגלעינים. מוסיפים לסיר סוכר ויין ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים חמש דקות. מסננים להרחקת הגלעינים. מוסיפים למרק המסונן את קליפת הלימון, שמסירים מלימון צהוב בעזרת סכין חדה או קולפן, מוסיפים קינמון, מיץ לימון ואת הדובדבנים המגולענים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מבשלים כשלוש דקות ומסירים מהאש. מרחיקים את קליפת הלימון ומצננים מעט.

בקערה נפרדת מערבבים שמנת וברנדי, עם חלק מהמרק, ללא פירות, לקבלת מרקם חלק, מחזירים לסיר ומערבבים בעדינות. אפשר לרסק חלק מהפירות, לקבלת מרק סמיך יותר. מגישים בטמפרטורת החדר. כדאי לטעום לפני ההגשה, כי יתכן שתרצו להמתיק יותר

500 גרם דובדבנים חמוצים
¼ כוס סוכר
1 בקבוק יין ריזלינג
קליפה מלימון
קלופה דק
¼ כפית קינמון
מיץ מלימון
3 כפות ברנדי
 3 גביעי שמנת חמוצה.