מועצת הצמחים

מתכונים

גלילת דובדבנים

טורפים את הביצים והסוכר מעל אמבט מים חמים, עד שהתערובת אוורירית ובהירה. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד שהתערובת קרה ותפוחה. מקפלים פנימה את הקמח והקקאו.
מרפדים שתי תבניות, 40-30 ס"מ, בנייר אפייה, שוטחים את התערובת בשכבה דקה. אופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מ"צ. מוציאים מהתנור ומגלגלים עם הנייר.
מרתיחים את הדובדבנים עם הסוכר ורבע כוס מים כשלוש דקות. מערבבים את הליקר עם הקורנפלור, מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה תוך בחישה, עד שמתחיל להסמיך. מסירים מהאש ומצננים.
מרככים מעט את הגלידה ומוסיפים לה את תערובת הדובדבנים, שוטחים את הרולדות, מסירים את נייר האפייה, מורחים בתערובת הגלידה, עד שלושה ס"מ מהקצה. מגלגלים עם המילוי, מניחים כשהתפר כלפי מטה, מכסים ביריעת פלסטיק נצמד ומקפיאים. לפני ההגשה מורחים בשמנת מתוקה מוקצפת ומקשטים בדובדבנים ובשוקולד מגורר.

 1 מכל שמנת מתוקה
150 גרם דובדבנים מגולענים
50 גרם שוקולד מריר מגורר