מועצת הצמחים

מתכונים

טרייפל פנטה – אפרסקים

חצי ליטר מים
שקית ג'לי בזק תות-שדה או דובדבנים
עוגה אנגלית
1 ק"ג אפרסקים
כוסית ליקר דובדבנים
שקית שמנת מתוקה
חצי בקבוק יין לבן
200 גרם סוכר.

מכינים את הג'לי, יוצקים בכוסות עד שליש הגובה ומקררים. חותכים את העוגה לקוביות ומוסיפים מעל הג'לי המוצק. מבשלים את האפרסקים כחתוכים לקוביות ביין השולחני הלבן והסוכר במשך 5 דקות. מסננים, מצננים ומוסיפים מעל קוביות העוגה. מוסיפים מעט ליקר שרי ומקשטים בשמנת מוקצפת.