מועצת הצמחים

מתכונים

אפרסקי מלבה

קולפים את האפרסקים ומחלקים לשניים. מרתיחים את המים עם הסוכר והווניל, מוסיפים את האפרסקים, מבשלים כ20- דקות ומצננים.

מכינים רוטב על-ידי בישול כוס אחת מהסירופ עם מעט פודינג תות-שדה.

כשהרוטב מצטנן, מוסיפים את הליקר. שמים בצלחת שכבת גלידת וניל ומעליה את חצאי האפרסקים הקרים, יוצקים את הרוטב החם ומפזרים שקדים.

6 אפרסקים גדולים
8 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
 4 כוסות מים
1 חבילת גדולה וניל
2 כפות שקדים קצוצים.

 החומרים לרוטב:

1 כוס סירופ, 2 כפות שטוחות אבקת פודינג תות-שדה, חצי כפית ליקר פירות.