סלט עוף ואננס
מבשלים את האורז במי מלח רותחים, מוסיפים את התירס ב5- דקות הבישול האחרונות. מסננים ושוטפים במים קרים, מסננים שוב היטב. בינתיים רוחצים ומנקים את הסלרי, חותכים את הגבעולים לחתיכות באורך 5 ס"מ, ומניחים בקערה גדולה עם עלי הסלרי. חותכים את העוף לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה. מסננים את האננס, חותכים 3 טבעות ל6- חלקים. רוחצים את העגבניות וחותכים לרבעים. מוסיפים הכל לקערה עם הזיתים, האורז והתירס. מערבבים יחד את השמן ומיץ הלימון עם העירית והתבלינים. יוצקים על הסלט ו"מקפיצים" קלות. מצננים במקרר במשך 30 דקות.
רוחצים את החסה, ומרפדים בעלים את תחתיתה של קערת הסלט. מסדרים את הסלט במרכז ומקשטים בשארית טבעות האננס ובביצים הקשות החתוכות לאורכן ל4-. מגישים מיד עם לחם צרפתי.