מועצת הצמחים

מתכונים

קלתיות במילוי אננס

להכנת הבצק מנפים את אבקת הסוכר, הקמח והמלח. מערבבים עם החמאה הרכה. מוסיפים את החלמונים, מערבבים עד שנוצר בצק קשה ולשים מיד לבצק חלק. צרים כדור ומניחים במקרר לשעה. מרדדים עלה דק ומרפדים 15 תבניות אישיות לקלתיות. אופים במשך 12-10 דקות. מוציאים מהתנור, מקררים ומוציאים מהתבניות.

להכנת הרפרפת, שמים את החלב, המלח והווניל בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש. מוסיפים את הקמח, תוך בחישה, ומוסיפים בהדרגה את החלב החם. מחזירים את התערובת לסיר ומרתיחים. בוחשים במשך דקה או שתיים, מורידים מהאש ומכניסים בנייר פרגמנט לח, כדי למנוע היווצרות קרום. כאשר הרפרפת קרה, יוצקים ממנה מלוא הכף לתוך כל קלתית. מניחים חצאי טבעות אננס מזוגג על הרפרפת ומקשטים בדובדבנים מסוכרים.

החומרים לבצק:

3 כפות אבקת סוכר
½1 כוסות קמח
קורט מלח
125 גרם חמאה
2 חלמוני ביצה.

החומרים לרפרפת:

½1 כוסות חלב
קורט מלח
מספר טיפות תמצית וניל
4 כפות סוכר
2 ביצים בגודל בינוני 
2 כפות קמח.

החומרים לקישוט:

250 גרם טבעות אננס משומר
דובדבנים מסוכרים.