מועצת הצמחים

מתכונים

אגסים ברוטב אקזוטי

6 אגסי ספדונה גדולים
1 כוס שקדים או אגוזי פקאן
½ כוס צימוקים
½ כוס ענבי סולטנינה או קוביות אננס משומר.

להכנת הרוטב:
½ כוס סוכר או דבש
2 כפות קורנפלור
½ כפית זנגביל
קורט מלח
כף חמאה
מיץ מלימון או מתפוז
גרידת לימון

חופרים גומה בכל אגס כך שיהיה מקום למילוי. מכינים תערובת של שקדים או פקאן, צימוקים, ענבים או אננסוממלאים בה האגסים. מניחים את האגסים בתבנית חסינת אשומוסיפים מעט מים. אופים במשך 50 דקות בתנור בחום
בינוני עד שהאגסים רכים. יש להרטיב את האגסים מדי פעם.
מכינים רוטב פיקנטי. מערבבים את הסוכר, הקורנפלור,הזנגביל והמלח בתוך סיר על אש קטנה ומוסיפים בזהירותכוס מלאה מים חמים. מבשלים עד שהרוטב צלול. מוסיפים חמאה ומיץ לימון או תפוז וגרידת לימון. בוחשים ויוצקים