מועצת הצמחים

מתכונים

עגל ואגסים

2 כפות מרגרינה
2 כפות שמן
1 ק"ג בשר עגל ללא עצמות, חתוך לנתחים קטנים
מלח
 פלפל
8 אגסים
3 כפות חומץ הדרים
1 כף סוכר
2 כפות קורנפלור מעורב במעט מים קרים
6 בצלים ירוקים קצוצים דק (גם החלק הירוק)
4 גזרים חתוכים לאורך
 1 פלפל ירוק חתוך לעיגולים.

שמים במחבת מרגרינה ושמן, ומשחימים בהם את הבשר. מוציאים מהמחבת, מניחים על נייר סופג ושופכים את השומן. שמים בסיר, המתאים גם לתנור, את הבשר עם הרוטב המורכב מחומץ, רסק עגבניות, מלח, פלפל, סוכר, קורנפלור וחצי כוס מים. מרתיחים על אש חזקה ובוחשים מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך. אפשר להשאיר את המנה כמו שהיא, עד ½1 שעות לפני שמתכוננים להגיש אותה. את השעה וחצי האחרונה "יבלה" הסיר המכוסה בתנור, בחום בינוני. ¾ שעה לפני תום האפייה, מכניסים לסיר את הבצל הירוק, הגזר, הפלפל והאגסים ומגישים.