מועצת הצמחים

מתכונים

עוף ואגסים עם אורז

 

2 כפות מרגרינה
2 כפות שמן
מנות עוף (כמספר הסועדים)
פלפל
2 בצלים קצוצים
1 כוס אורז לא מבושל
2 כפיות תבלינים מעורבים (או קרי אם אוהבים, או אגוז מוסקט)
1 כפית מלח
אגסים כמספר הסועדים
2 כוסות מרק עוף

משחימים את מנות העוף בסיר עמיד באש, זורים מלח ופלפל ומוציאים.
בשומן הנותר מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב כדי שהשמן יכסה כל גרגיר. מוסיפים תבלינים. מוציאים את האורז. עורכים בסיר שכבה של בשר, עליה שכבת אורז, עליה את שכבת האגסים החצויים. יוצקים מעל הכל מרק עוף, מכסים את הסיר ואופים בחום בינוני 1 שעה.