מועצת הצמחים

מתכונים

צ'טני תותים

1.בסיר גדול שמים את התות, התפוזים, המשמשים והאננס ועליהם יוצקים את חומץ התפוחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות.
2. מוסיפים את הסוכר, פלפלי הצ'לי, גרגרי הפלפל, זרעוני החרדל והמלח. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר יימס. מבשלים על אש נמוכה מאש במשך 60 דקות ומערבבים לעתים קרובות עדי שנוצרת תערובת סמיכה.
3. מסירים מהאש ומוסיפים את הנענע. מעבירים לצנצנות עם סגירה הרמטית, שעוקרו באמצעות טבילה במים רותחים.
מאחסנים במקרר למשך חודש לפני שניתן לאכול.
הערה: ניתן לאחסן את במשך שלושה חודשים במקרר.
צ'טני תותים צ'טני תותים
(צנצנת של 1 ליטר)
1 ק"ג תות-שדה חתוך לרבעים
3 תפוזים קלופים חתוכים לקוביות
300 גרם משמשים יבשים קצוצים
300 גרם אננס משומר מסונן וחתוך לקוביות
1 ליטר חומץ תפוחים
300 גרם סוכר
3 – 4 פלפלוני צ'ילי טריים קצוצים וללא גרעינים
2 כפות גרגרי פלפל שחור
1 כף זרעוני חרדל
2 כפיות מלח
100 גרם עלי נענע קצוצים