סורבה תות-שדה
1. במחבת גדולה שמים את אבקת הסוכר. יוצקים ¾ כוס מים ומבשלים עד שהסוכר נמס. מצננים את הסירופ שנוצר ומאחסנים במקרר.
2. מנקים את התותים ומסירים את העלים והגבעולים. מרסקים במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עם הסירופ המצונן.
3. מעבירים למיכל פלסטיק שמתאים להקפאה ומקפיאים במשך כשעתיים עד שנוצרים גלידי קרח סביב השוליים. מערבבים ומקפיאים שוב למשך שעתיים. מערבבים שוב ומחזירים למקפיא עד שהסורבה ייעשה מוצק. מגישים ישר מהמקפיא.