מועצת הצמחים

מתכונים

סורבה תות-שדה

1. במחבת גדולה שמים את אבקת הסוכר. יוצקים ¾ כוס מים ומבשלים עד שהסוכר נמס. מצננים את הסירופ שנוצר ומאחסנים במקרר.
2. מנקים את התותים ומסירים את העלים והגבעולים. מרסקים במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עם הסירופ המצונן.
3. מעבירים למיכל פלסטיק שמתאים להקפאה ומקפיאים במשך כשעתיים עד שנוצרים גלידי קרח סביב השוליים. מערבבים ומקפיאים שוב למשך שעתיים. מערבבים שוב ומחזירים למקפיא עד שהסורבה ייעשה מוצק. מגישים ישר מהמקפיא.
סורבה תות-שדה סורבה תות-שדה
(750 גרם סורבה)
500 גרם תות-שדה
250 גרם אבקת סוכר
מיץ מלימון אחד