טארט תות שדה ושוקולד לבן
1. הכנת הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח, השקדים והקינמון ומערבלים. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שנוצרים פרורים. מוסיפים את הסוכר ומערבלים שוב. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
2. מרדדים על משטח מקומח עד לקבלת עיגול בקוטר של24 ס"מ. מעבירים לתבנית משומנת, מהדקים ומחוררים במזלג. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
3. מוציאים את התבנית מהמקרר, מכסים את הקרקעית ברדיד אלומיניום וממלאים בשעועית יבשה. אופים במשך עשרים דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). מסירים את השעועית והרדיד ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב. מוצאים מהתנור ומצננים.
4. להכנת המלית, מבשלים את הסוכר והמים במחבת גדולה עד שמתקבל קרמל. מוסיפים את התותים ומבשלים תוך כדי ערבוב עדין במשך 2-3 דקות.
5. ממיסים את השוקולד בסיר, שמונח על סיר עם מים רותחים. יוצקים לקלתית הבצק ומצננים מעט בטמפרטורת החדר עד שהשוקולד יתחיל להתקשות. מסדרים מעל את התותים ומצננים לפני ההגשה