פסטה עם שומר ואוזו
1. חוצים את ראשי השומר ומורחים היטב בשמן זית. שמים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס) במשך כ- 40 דקות עד שהשומר מתרכך מאוד ומשחים.
2. קוצצים את השומר ומעבירים למחבת. בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
3. מחממים את השומר היטב, יוצקים את האוזו ומיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את האש. מוסיפים מחצית מכמות הגבינה ומבשלים במשך 3 – 4 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
4. מעבירים את הפסטה לקערת הגשה. יוצקים את הרוטב ומפזרים מעל את שארית הגבינה. מגישים מיד.