מועצת הצמחים

מתכונים

טארט שומר ותפוחי עץ

1. מחממים את החמאה במחבת עד שהיא נמסה. מוסיפים את השומר, תפוחי העץ, הצימוקים והתאנים ומערבבים, מוסיפים את הסוכר ומנמיכים את האש. מבשלים כ- 15 – 10 דקות עד שהסוכר מקבל גוון חום.
2. מוסיפים את ליקר האניס והקינמון ומבשלים 4 – 3 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח. מעבירים לתבנית משומנת לפאי ומהדקים לשולי התבנית. מכסים את הבצק ברדיד אלומיניום ומפזרים על הרדיד גרגירי שעועית או חומוס לא מבושלים (על מנת שהבצק לא יתפח).
4. אופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). מוציאים מהתנור ומסירים את הרדיד והשעועית.
5. מוסיפים למלית את עלי הרוזמרין ומערבבים. מעבירים את המלית לקלתית הבצק ומחזירים לתנור החם. אופים כ- 30 דקות. מגישים חם או קר עם גלידה וניל.
טארט שומר ותפוחי עץ טארט שומר ותפוחי עץ
(6 מנות)
2 ראשי שומר פרוסים לרצועות דקות
5 תפוחי עץ (מזן גראן סמית) קלופים ופרוסים דק
100 גרם צימוקים
150 גרם תאנים מיובשות פרוסות דק
100 גרם חמאה
½ 1 כוסות סוכר
¼ כוס ליקר אניס
2 כפיות קינמון
½ כוס עלי רוזמרין קצוצים
גרגירי שעועית או חומוס לא מבושלים
בצק עלים