מועצת הצמחים

מתכונים

פלפלים בתחמיץ של תימין

מניחים את הפלפלים בתנור שחומם מראש לחום של200 מעלות וצולים למשך כ - 40 דקות או עד שהפלפלים משחימים היטב מכל הצדדים. מוציאים מהתנור ושמים את הפלפלים בשקית ניילון אוטמים היטב (מקל על הקילוף). מניחים למשך 20 דקות.
מערבבים את כל חומרי התחמיץ ומניחים בקערה. מקלפים את הפלפלים, מסירים את הגרעינים והגבעול, מעבירים לקערה עם התחמיץ, ומשהים לפחות למשך 12 שעות.
5 פלפלים אדומים

תחמיץ:
2 כפות אורגנו טרי קצוץ
2 כפות תימין טרי קצוץ
¼ כוס שמן זית
¼ כוס חומץ בלסמי או חומץ בן יין אדום
½ כוס מים
2 שיני שום כתוש
1 פלפל צ'לי יבש קצוץ
כפית סוכר
מלח ופלפל