ירקות אנטיפסטי ופרוסות תירס
1. חותכים את הפלפלים לרצועות ארוכות ברוחב 1.5 ס"מ ואת הקישואים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. כותשים את שיני השום.
2. מחממים שתי כפות שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הפלפלים על אש גבוהה במשך כ – 3 דקות. מתבלים במלח ובפלפל. מורידים מהאש ומוסיפים כף חומץ בלסמי.
3. מחממים במחבת שתי כפות שמן זית ומטגנים את הקישואים במשך כ- 3 –4 דקות עד שיזהיבו קלות. בוזקים שום כתוש, מתבלים במלח ובפלפל מערבבים ושומרים בצד.
4. מבשלים את קלחי התירס במי מלח רותחים עד שיתרככו. מוציאים מהמים וחותכים כל קלח ל – 6 פרוסות. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את פרוסות קלחי התירס במשך כ – 4 דקות או עד שיזהיבו קלות. מתבלים במלח ומגישים בצלחת הגשה יחד עם שאר הירקות.