מועצת הצמחים

מתכונים

פילה ברבוניה בעגבניות שרי

1.שוטפים היטב את הדגים ומייבשים. מטפטפים עליהם מיץ לימון, מתבלים במלח ובפלפל ומשהים לכמה דקות.
2. מחממים 2 כפות שמן במחבת טפלון רחבה.
3. טובלים קלות את הדגים בקמח, מנערים את העודף ומטגנים בשמן על אש בינונית גבוהה במשך 2-3 דקות מכל צד עד שהם זהובים ופריכים. שומרים חם.
4.באותה מחבת, או בווק, מוסיפים שמן ומקפיצים בו קלות על אש בינונית את הקישואים והשום במשך כדקה.
5. מוסיפים את העגבניות והזיתים ומקפיצים עוד דקה או שתיים.
6. יוצקים את החומץ בלסמי, ומקפיצים דקה נוספת. מוסיפים את עלי הבזילקום, מערבבים ומסירים מן האש. מתקנים את התיבול.
7. מגישים את הדגים חמים במנות אישיות ומניחים חופן מתערובת הירקות מעליהם.

הערה:
אפשר להשתמש גם בפילה דג אחר מסוג הדגים הקטנים, כגון דניס, לברק וכד'. כדי להפוך מנה זו למנה עיקרית יש להגדיל את הכמויות

(4 מנות)
16-20 נתחי פילה של ברבוניה
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
קמח לקימוח
1-2 כפות שמן לטיגון
2 קישואים קטנים חתוכים לאורכם ל – 4 ופרוסים דק
2 שיני שום קצוצות
30 עגבניות שרי (350 גרם) חצויות
½ כוס זיתים שחורים (רצוי מזן קלמנטה) מגולענים וקצוצים גס
1 כף רוטב בלסמי
מלח
פלפל שחור גרוס